Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di cozze, pulite
- 500 g di vongole, pulite
- 500 g di acqua
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco senza semi, preferibilmente rosso
- 50 g di vino bianco, secco
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 320 g di pasta secca tipo spaghettini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Condimento alla senape e aceto balsamico
Brak ocen
Pizza Margherita
2h 10 min
Cipolle tritate
Brak ocen
Riso Casimiro (8 porzioni)
1óra
Bocconcini di pollo e peperoni con pappardelle
40 min
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1h 30 min
Scaloppine ai funghi
40 min
Tagliatelle ai funghi
1óra
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
Brak ocen
Salsiccia con lenticchie e verdure
1óra
Rigatoni al pesto di zucca e funghi porcini
40 min
Petti di pollo alla pizzaiola
55min