Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1000 g di cozze, pulite
- 500 g di vongole, pulite
- 500 g di acqua
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco senza semi, preferibilmente rosso
- 50 g di vino bianco, secco
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 320 g di pasta secca tipo spaghettini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purè di patate
45 min
Pesce e patate con salsa al pomodoro
50min
Zuppa di pesce misto
40 min
Filetto di manzo con burro all'aglio ed erbe aromatiche
2 godz. 15 min
Tagliatelle ai funghi
1 godz.
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 min
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Penne alla puttanesca
35min
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1 godz. 30 min
Risotto ai frutti di mare
1 godz. 15 min
Pollo ai peperoni
1hod. 5min
Spaghetti al sugo di pancetta
35min