Spaghettini al sugo di cozze e vongole

Spaghettini al sugo di cozze e vongole

4.5 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1000 g di cozze, pulite
  • 500 g di vongole, pulite
  • 500 g di acqua
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino piccante fresco senza semi, preferibilmente rosso
  • 50 g di vino bianco, secco
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 320 g di pasta secca tipo spaghettini

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13 g
Kalorie 1807 kJ / 432 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 61 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...