Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le levain
- 100 g de farine à pain, type Manitoba
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 50 g d'eau
La pâte
- 80 g de noisettes émondées
- 60 g de sucre en poudre
- 220 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour beurrer
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 œuf
- 3 jaunes d'œufs
- 250 g de farine de blé, type 45, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
- 50 g de liqueur de cerise, type Maraschino
- 2 - 3 c. à soupe de sucre glace maison
- 70 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal / 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 6 g / 6 g
- Węglowodany
- 35 g / 35 g
- Tłuszcz
- 25 g / 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Christmas puddings
7 godz.
Pain d'épices aux fruits secs
1h 15min
Tartes au sucre et aux fruits d'été
1h 45min
Focaccia sucrée à la pomme
1h 45min
Pain d'épices
1h 15min
Pavé au chocolat épicé
12h
Bretzels sucrés
4h
Gâteau battu
3h
Pain d'épices de Noël (Pologne)
1h 25min
Moelleux noisettes-citron
1h 5min
Tarte sucrée au potiron
1 Std.
Le pain bénit
2 godz. 30 min