Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di seitan a pezzi
- 10 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 100 g di mandorle a lamelle
- 1 pizzico di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 320 g di pasta secca tipo penne
- 10 pomodori secchi sott'olio, sgocciolati, a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2397 kJ / 573 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 71.4 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50min
Tofu in crosta di sesamo
20 min
Carbonara di seitan
40 min
Ravioli al radicchio rosso e noci (vegan)
1h 40min
Pesto di mandorle e tofu (vegan)
15min
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1h
Trofie al ragù di seitan, melanzane e noci
40 min
Ragù di tempeh
30 min
Ragù alla soia (vegan)
40 min
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35min
Chili di seitan (vegan)
30 min
Tagliatelle al ragù di seitan e verdure
40 min