Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
- 200 g di foglie di spinaci freschi
- 70 g di carote a pezzi
- 4 spicchi di aglio
- 2 rametti di foglie di prezzemolo fresco, lavate e asciugate
- 200 g di funghi champignon a fette
- 600 g di tofu naturale
- 4 pizzichi di sale
- 4 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 60 g di succo di limone
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di salsa di soia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1092 kJ / 261 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di tofu e funghi (vegan)
50 Min
Polpette di tempeh con pomodorini confit (vegan)
1 Std.
Scaloppine di seitan con carciofi, porri e pomodorini
40min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40min
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35min
Riso basmati con tofu e asparagi verdi
40min
Seitan con crema di ceci (vegan)
1 Std. 20 Min
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35min
Straccetti di seitan ai funghi
30 Min
Zuppa di tofu e verdure
50 Min
Chili di tofu (vegan)
1 Std.
Chili di seitan (vegan)
30 Min