Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 2 feuilles de laurier frais
- 20 grains de poivre
- 600 g de poireau, coupé en tronçons (5 cm)
- 30 g de beurre doux
- 20 g de farine de blé
- 230 g de lait
- 130 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 50 g de moutarde à l'ancienne
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1015 kJ / 262 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chou vapeur (300 g)
15 Min
Artichaut farci au chèvre et aux lardons
1 Std. 30 Min
Endives au jambon
1小时 15 分钟
Poireaux vapeur (200-400 g)
25min
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45 Min
Navets vapeur (200-600 g)
30min
Poireaux vinaigrette au miso
35min
Artichauts à la vinaigrette d'agrumes
12 godz. 45 min
Poireaux en vinaigrette de betterave
35min
Asperges à la flamande
25min
Carottes au cumin
35min
Poireaux vinaigrette
35min