![Poireau à la moutarde Poireau à la moutarde](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/28C502DA-6112-4E3A-B56A-A29730D89FEA/Derivates/DEE27E50-D402-4EDD-8E10-F247AAF173F1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 2 feuilles de laurier frais
- 20 grains de poivre
- 600 g de poireau, coupé en tronçons (5 cm)
- 30 g de beurre doux
- 20 g de farine de blé
- 230 g de lait
- 130 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 50 g de moutarde à l'ancienne
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1015 kJ / 262 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chou-fleur à la tomate et aux anchois
1ωρ. 10 λεπτ.
Choux de Bruxelles, lardons et noix
45 Min
Pommes de terre Madras
50 Min
Betteraves marinées aux framboises
1h 35min
Poireaux vinaigrette au miso
35 Min
Asperges à la vinaigrette aux oeufs
40 Min
Endives braisées gratinées au parmesan
50 Min
Artichauts à la vinaigrette d'agrumes
12 godz. 45 min
Carottes au cumin
35 Min
Artichaut farci au chèvre et aux lardons
1 godz. 30 min
Chou vapeur (300 g)
15 dk
Poireaux vinaigrette
35 Min