Poireau à la moutarde

Poireau à la moutarde

4.6 83 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 2 feuilles de laurier frais
  • 20 grains de poivre
  • 600 g de poireau coupé en tronçons (5 cm)
  • 30 g de beurre doux
  • 20 g de farine de blé
  • 230 g de lait
  • 130 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 50 g de moutarde à l'ancienne
  • 1 c. à soupe de jus de citron
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6.5 g
Kalorie 1015 kJ / 262 kcal
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 14.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...