La véritable moussaka

La véritable moussaka

4.3 122 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 portions

Składniki

La garniture
  • 1000 g d'aubergines coupées en rondelles
  • 100 g de gros sel
  • 500 g de tomates coupées en deux
  • 1 c. à café de cannelle en poudre
  • 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
  • 100 g d'oignon coupé en deux
  • 100 g d'huile d'olive
  • 500 g de viande d'agneau hachée
    500 g de viande de mouton, hachée
  • 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 30 g de chapelure (opcjonalnie)
La sauce béchamel au fromage de brebis
  • 100 g de fromage de brebis sec
  • 40 g de beurre doux
  • 40 g de farine de blé
  • 500 g de lait
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 26 g
Kalorie 2453 kJ / 590 kcal
Tłuszcz 44.3 g
Błonnik 6 g
Węglowodany 21.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...