Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 hueso de caña (aprox. 150 g)
- 100 g de tocino entreverado curado
- 200 g de morcillo de ternera
- 150 g de lacón (previamente desalado durante 24 h)
- 1500 g de agua
- 1 chorizo asturiano
- 1 morcilla asturiana
- 400 g de berza de hoja lisa limpias y en trozos de aprox. 3x3 cm
- 1 cucharadita de sal
- 300 g de patatas chascada
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva), aclaradas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1675 kJ / 401 kcal
- Białko
- 25.63 g
- Węglowodany
- 20.84 g
- Tłuszcz
- 23.87 g
- Błonnik
- 4.45 g
Alternatywne przepisy
Pote gallego de repollo
2h 40min
Guiso "mar y tierra"
50min
Besugo con patatas panadera
1 godz.
Patatas a la riojana
40min
Patatas guisadas con congrio y almejas
25min
Casadielles de dulce de manzana con avellanas
10h 15min
Arroz caldoso
1 godz. 15 min
Pochas guisadas con pato
1h 10min
Tarta de frixuelos y arroz con leche
2 godz.
Casadielles
3h
Judiones de la Granja con oreja
30 min
Crema de andaricas
50min