Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 hueso de caña (aprox. 150 g)
- 100 g de tocino entreverado curado
- 200 g de morcillo de ternera
- 150 g de lacón (previamente desalado durante 24 h)
- 1500 g de agua
- 1 chorizo asturiano
- 1 morcilla asturiana
- 400 g de berza de hoja lisa limpias y en trozos de aprox. 3x3 cm
- 1 cucharadita de sal
- 300 g de patatas chascada
- 400 g de judías blancas cocidas (en conserva), aclaradas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1675 kJ / 401 kcal
- Białko
- 25.63 g
- Węglowodany
- 20.84 g
- Tłuszcz
- 23.87 g
- Błonnik
- 4.45 g
Alternatywne przepisy
Frixuelos de Cangas del Narcea
40 Min
Judiones de la Granja con oreja
30 Min
Sorropotún cántabro con chicharro
40 Min
Cocido madrileño
2 Std. 15 Min
Marmitako para dos
30 Min
Pote gallego de repollo
2 Std. 40 Min
Tarta de frixuelos y arroz con leche
2h
Fabes con almejas
30 Min
Crema de andaricas
50 Min
Patatas a la riojana
40 Min
Arroz con pollo en adobo y judías verdes
12 godz. 45 min
Marmitako
40 Min