Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla en juliana
- 4 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 2 dientes de ajo en láminas
- 4 filetes de lubina (500-600 g)
- 4 pellizcos de sal
- 4 chorritos de zumo de limón
- 4 chorritos de aceite de oliva virgen extra
- 4 ramitas de tomillo fresco
- 500 g de grelos en trozos
- 700 g de agua
- 300 g de patatas de guarnición (cortadas por la mitad longitudinalmente)
- 200 g de caldo
- ½ cucharadita de maicena
- ½ pastilla de caldo (para 0,5 l.)
- 100 g de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1291 kJ / 309 kcal
- Białko
- 4.35 g
- Węglowodany
- 19.43 g
- Tłuszcz
- 24.48 g
- Błonnik
- 4.19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao fresco con ajada
30 Min
Lubinas de ración en papillote para dos
30 Min
Dorada a la veneciana
55min
Merluza al vapor de almejas
30 Min
Gallo con salsa de pimientos
30 Min
Lubina a la cantonesa - China
25 Min
Bacalao con patatas, huevos, berzas y garbanzos
1 Std.
Pescadilla al vapor con espinacas y salsa
30 Min
Merluza a la gallega
40 Min
Lubina en salsa de salmorreta
25 Min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45 Min
Palometa con salsa de tomate y pimientos
30 Min