![Sopa de chirlas Sopa de chirlas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/90D7E110-93D9-47B1-9C25-260947137EB1/Derivates/9FDE5077-B06E-494D-8036-A4E887492DA2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de chirlas frescas
- 1 ½ cucharada de sal
- 3 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 500 g de tomates maduros en trozos
- 1000 g de agua
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 - 2 ramitas de hierbabuena fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 464 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4.37 g
- Węglowodany
- 3.37 g
- Tłuszcz
- 8.88 g
- Błonnik
- 0.95 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de pescado
55 Min
Sopa marinera
55 Min
Fabes con almejas
30 Min
Sopa de mejillones con fideos
30 Min
Sopa de pescado y arroz
45 Min
Sopa de berberechos y gambones
50 min
Patatas guisadas con gambones
1 Std.
Menú: Sopa de gambas y berberechos con caballa a las hierbas
1 Std.
Sopa de ajo con pescado
45 Min
Patatas con almejas
40 Min
Sopa marinera asturiana
30 Min
Cangrejos de río en salsa
30 Min