Wersje kompatybilne
Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g long grain rice or jasmine rice
- 1 tsp sea salt
- 150 g chicken breast, sliced into strips
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 2 pinches ground white pepper
- 1500 g water
- 5 tsp sesame oil
- 2 Chinese sausages (approx. 80 g), thinly sliced (see Tips)
- 8 - 12 fresh shiitake mushrooms (100 g), halved if large
- 1 spring onion/green onion, sliced, to garnish
- 2 tbsp fried shallots, to garnish
- red chilli oil, to drizzle (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1642.1 kJ / 392.5 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 896.8 mg
Alternatywne przepisy
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)
40 dk
Curry lamb soup (TM6)
5h 10min
Kacangma (Motherwort Chicken)
35 dk
Calamari tray bake with pil pil and risoni
1sa
Shiitake Mushroom Abalone Sea Cucumber Stew
1h 45min
Braised Rice Wine Fish
20 Min
Cantonese Steamed Fish
40 dk
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
1 Std. 25 Min
Yasai Yaki
25 Min
All-in-one chicken congee
35 dk
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 dk
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 Std. 50 Min