Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms

Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms

4.2 13 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • long grain rice or jasmine rice
    180 g
  • sea salt
    1 tsp
  • chicken breast sliced into strips
    150 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • ground white pepper
    2 pinches
  • water
    1500 g
  • sesame oil
    5 tsp
  • Chinese sausages (approx. 80 g), thinly sliced (see Tips)
    2
  • fresh shiitake mushrooms (100 g), halved if large
    8 - 12
  • spring onion/green onion sliced, to garnish
    1
  • fried shallots to garnish
    2 tbsp
  • red chilli oil to drizzle (see Tips)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 896.8 mg
Białko 17.5 g
Kalorie 1642.1 kJ / 392.5 kcal
Tłuszcz 18.9 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 5.6 g
Węglowodany 39.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...