Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g fresh ginger, peeled and cut into pieces (approx. 8 cm)
- 20 g sesame oil
- 30 g light soy sauce
- 20 g dark soy sauce
- 30 g oyster sauce
- 40 g dark brown sugar
- 1000 g chicken winglets
- 250 g jasmine rice
- 1050 g water
- 1 tsp salt
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin strips (approx. 5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3646.1 kJ / 868.1 kcal
- Białko
- 45.4 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 1805.8 mg
Alternatywne przepisy
Chinese-style stir-fried vegetables
25min
Yu wan tang (fish ball soup)
40min
San bei ji (three cup chicken)
35 Min
Oil-free Honey Chicken Wings
45min
Braised Chicken with Mushroom
1 Std. 30 Min
Yu xiang rou si (Yuxiang pork)
30 Min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
Pork ribs with black bean sauce
2 Std.
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
BBQ chicken winglets
1 Std. 15 Min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1 Std.