Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 800 g boneless pork belly, rind on, cut into pieces (5 cm)
- 50 g rock sugar, broken into pieces (1-2 cm - see Tips)
- 25 g light soy sauce
- 5 g dark soy sauce
- 60 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 50 - 80 g water (optional - see Tips)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 8455.2 kJ / 2013.1 kcal
- Białko
- 161.3 g
- Węglowodany
- 52.9 g
- Tłuszcz
- 131.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 48.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 2368.1 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and Sour Pork Ribs
45 Min
Sweet and sour pork ribs
35min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Spring onion pork ribs
1h
Sweet and sour pork ribs
40min
Braised pork belly
55min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 dk
Taiwanese sticky rice
1h 40min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min
Pork ribs with black bean sauce
2h
San bei ji (three cup chicken)
35min