Hong shao rou (braised pork belly)
TM6 TM5 TM31

Hong shao rou (braised pork belly)

3.4 (96 ocen)

Składniki

  • 3 cm piece fresh ginger, peeled
  • 800 g boneless pork belly, rind on, cut into pieces (5 cm)
  • 50 g rock sugar, broken into pieces (1-2 cm - see Tips)
  • 25 g light soy sauce
  • 5 g dark soy sauce
  • 60 g Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
  • 50 - 80 g water (optional - see Tips)
  • 2 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing

Wartości odżywcze
na 4 portions
Kalorie
8455.2 kJ / 2013.1 kcal
Białko
161.3 g
Węglowodany
52.9 g
Tłuszcz
131.1 g
Tłuszcz nasycony
48.8 g
Błonnik
1.2 g
Sód
2368.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy