Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 whole chicken (approx. 1.7 kg) or 2 whole chickens (approx. 1 kg each)
- 2 - 3 tsp sea salt
Chilli sauce
- 6 - 8 fresh long red chilli
- 4 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 2 garlic cloves
- 50 g freshly squeezed lime juice
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
Rice and chicken
- 2 eschalots, cut into halves
- 2 garlic clove
- 5 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1000 g water, plus extra to cook
- 2 tsp Chicken stock paste
- 1 spring onion/green onion, cut into halves
- 1 tbsp sesame oil, plus an extra ½ tsp
- 350 g jasmine rice
- 2 pandan leaves
- 1 tbsp soy sauce
- ¼ tsp sugar
- 1 cucumber, cut into slices
- 4 tomatoes, cut into slices
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3495.9 kJ / 835.6 kcal
- Białko
- 49.5 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1150.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 min
One Pot Chicken Rice
50min
Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms
35min
Douhua (soybean curd)
10 godz. 25 min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3h 30min
Steamed Chicken With Green Ginger Sauce
45min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
All-in-one chicken congee
35min
Cantonese Steamed Fish
40min