Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 whole chicken (approx. 1.7 kg) or 2 whole chickens (approx. 1 kg each)
- 2 - 3 tsp sea salt
Chilli sauce
- 6 - 8 fresh long red chilli
- 4 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 2 garlic cloves
- 50 g freshly squeezed lime juice
- 1 - 2 pinches sea salt, to season
Rice and chicken
- 2 eschalots, cut into halves
- 2 garlic clove
- 5 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- 1000 g water, plus extra to cook
- 2 tsp Chicken stock paste
- 1 spring onion/green onion, cut into halves
- 1 tbsp sesame oil, plus an extra ½ tsp
- 350 g jasmine rice
- 2 pandan leaves
- 1 tbsp soy sauce
- ¼ tsp sugar
- 1 cucumber, cut into slices
- 4 tomatoes, cut into slices
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3495.9 kJ / 835.6 kcal
- Białko
- 49.5 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1150.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25 min
Prawns with coriander coconut rice
35 min
Cantonese Steamed Fish
40 min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Sambal udang
50 min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min