
Urządzenia i Akcesoria
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki250 g
-
sera mascarpone pokrojonego na kawałki250 g
-
jogurtu typu greckiego300 g
-
cukru150 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego2 łyżki
-
skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek, plus dodatkowa ilość do dekoracji2 łyżeczki
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
brzoskwiń, z puszki pokrojonych w ćwiartki350 g
-
kardamonu, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
465.3 kcal /
1946.6 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
32.3 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
19.3 g
Sód
194.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska