
Urządzenia i Akcesoria
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
250 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
250 g sera mascarpone pokrojonego na kawałki
-
300 g jogurtu typu greckiego
-
150 g cukru
-
2 łyżki soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
2 łyżeczki skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
350 g brzoskwiń, z puszki pokrojonych w ćwiartki
-
¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
465.3 kcal /
1946.6 kJ
Białko
7.3 g
Tłuszcz
32.3 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
19.3 g
Sód
194.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DESERY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 min
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4 godz. 10 min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min
Mango Fool
15 min
Deser kokosowo-ananasowy
4 godz. 25 min
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 godz. 20 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min
Maślankowa panna cotta z duszonymi śliwkami
3 godz. 40 min
Trifle truskawkowe z kremem mascarpone
50 min
Serniczki w słoikach
4 godz.