
Wersje kompatybilne
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 250 g sera mascarpone, pokrojonego na kawałki
- 300 g jogurtu typu greckiego
- 150 g cukru
- 2 łyżki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżeczki skórki otartej z limonki, ekologicznej, bez białych błonek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2
łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 4 łyżeczki cukru wanilinowego - 350 g brzoskwiń, z puszki, pokrojonych w ćwiartki
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1946.6 kJ / 465.3 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 194.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser z musem z czerwonych owoców i czekoladową kruszonką z chili
4h 10min
Trifle wiśniowe z ciastkami cantuccini
3h 50min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2h 30min
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 godz. 20 min
Deser jogurtowy z kremem cytrynowym
50 Min
Deserki amaretti
3h 50min
Deser bananowy
15 Min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 Min
Krem śmietankowy z sosem z owoców leśnych
2 godz. 45 min
Truskawkowy deser warstwowy
2h
Jeżynowa panna cotta
4h 10min
Serniczki w słoikach
4 godz.