
Wersje kompatybilne
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g śmietany, 30% tłuszczu, schłodzonej
- 250 g serka mascarpone, pokrojonego na kawałki
- 300 g jogurtu typu greckiego
- 150 g cukru
- 2 łyżki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 2 łyżeczki skórki otartej z limonki, ekologicznej, bez białych błonek, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 350 g brzoskwiń z puszki, pokrojonych w ćwiartki
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2102 kJ / 502 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 34.2 g
- Błonnik
- 0.5 g