Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mleka
- 50 g oleju rzepakowego
- 1 jajko
- 350 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- woda, do zwilżenia dłoni
-
mak, do posypania bułeczek
lub ziarna sezamu, białego, do posypania bułeczek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 813.2 kJ / 194.4 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą
2 Std. 45 Min
Kurczak w białym sosie z ryżem (ferkase)
1h
Słodkie weneckie bułki maślane
2 Std.
Irlandzki chleb na sodzie
45 min
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1h 30min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2 Std. 45 Min
Chleb pszenny tostowy
3hod.
Zupa pomidorowa z makaronem (dla dzieci)
25 Min
Bułeczki śniadaniowe
1h 45min
Chleb pszenny
1h 30min
Bawarskie bułki preclowe (Panini di Heidi)
4 Std. 30 Min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min