Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g mleka
- 50 g oleju rzepakowego
- 1 jajko
- 350 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- woda, do zwilżenia dłoni
-
mak, do posypania bułeczek
lub ziarna sezamu, białego, do posypania bułeczek
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 790.5 kJ / 189 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Słodkie weneckie bułki maślane
2hod.
Chleb pszenny tostowy
3hod.
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Irlandzki chleb na sodzie
45 min
Chleb pszenny
1 Std. 30 Min
Chleb tostowy (bez laktozy)
2h 45min
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
2h 30min
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3hod.
Precle
1 Std.
Pizzowe muffiny
1hod. 50min
Chlebek do odrywania z serem
1hod. 50min