Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g water
- 200 g white wine
- 100 g orange juice, freshly squeezed
- 1 ½ tsp fine sea salt
-
400
g fresh trout fillets, skinless
lub fresh salmon fillets, skinless - 200 g frozen green peas
- 240 g short dried pasta (e.g. mezze penne rigate), 10 minutes cooking time
- 1 Tbsp extra virgin olive oil, plus 30 g
- 1 garlic clove
- 30 g salted capers, rinsed
- 80 g pitted black olives
- 350 g cherry tomatoes, halved or quartered
- 1 pinch ground black pepper (opcjonalnie)
- 10 g lemon juice (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Chicken Soup with Egg and Lemon (Avgolemono)
1h 15min
Apple tart
1h
Potato and Vegetable Purée
40min
Fish with Mixed Pepper Couscous
40min
Lemon cake
2h
Beef Goulash with Bread Dumplings
1h 30min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35 min
Fish and potatoes with tomato sauce
50min
Indian-style Fish with Yoghurt Sauce, Potatoes and Vegetables
1h
Baked spinach and eggs
35 min
Rice Salad with Eggs and Tuna
1h