Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g onions, quartered
- 70 g olive oil
- 600 g potatoes, sliced (5 mm)
- 100 g water
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 500 - 600 g cod fillets, skinless, boneless, cut in pieces (3 cm)
- 90 g black olives
- 400 g milk
- 65 g unsalted butter, diced
- 60 g plain flour
- 1 fish stock cube (for 0.5 l)
- 2 pinches ground nutmeg, or to taste
- 200 g double cream
- 100 g breadcrumbs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2591 kJ / 619 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orzo with Salmon and Spinach
40 Min
Baked Parmesan Fish with Sweet Potato Mash
45 min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30 min
Brodet (Fish stew)
1h 15min
Seafood Stew with Coconut Milk
35min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1h 30 min
Salmon and Potato Bake with Dill
1h 15min
Salt Cod Gratin
50min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 min
Christmas Baked Cod (Portugal)
1h 15min
Cod with Olive and Bread Topping, Potatoes and Tenderstem Broccoli
40 Min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min