Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dried rice noodles, flat, medium
- boiling water, for soaking
- 80 g roasted peanuts, unsalted
- 3 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, deseeded if desired
- 6 sprigs fresh coriander, roots and stems cut in pieces, reserving leaves for garnishing
- 20 g olive oil
- 1 ½ Tbsp fish sauce
- 40 g lime juice (approx. 2-3 limes)
- 1 Tbsp tamarind paste
- 2 Tbsp soy sauce
- ¼ tsp shrimp paste (see tip)
- 3 tsp palm sugar (approx. 1 cm cube), grated
- 2 medium eggs
- 500 g water
- 350 g raw prawns, peeled, deveined
- 70 g fresh bean sprouts, for garnishing
- 10 fresh chives, finely chopped, for garnishing
- 3 Tbsp crispy, fried shallots, for garnishing
- 1 lime, cut in wedges, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2303 kJ / 550.4 kcal
- Białko
- 29.2 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 6.1 g
- Sód
- 1616.2 mg
Alternatywne przepisy
Prawn Curry
30min
Quick Beef Massaman Curry
40min
Chicken Pad Thai
20min
Baked Thai Fishcakes with Chilli Lime Dipping Sauce
1 Std. 40 Min
Prawn and Asparagus Basil Ravioli
2h 30min
Thai Salmon Parcels with Jasmine Rice
45min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Green Curry Chicken
55min
Couscous with Chicken and Lamb
1 Std. 10 Min
Asian Chicken Noodle Soup
1h 35min
Vietnamese Beef Pho
1h 45min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min