Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 200 g plain flour
- 100 g butter, cold, cut into pieces
- 50 g sour cream
- 1 egg
- ¼ - ½ tsp sweet paprika (optional)
- ¼ tsp salt
Cabbage stuffing
- 500 g water
- 250 - 280 g Savoy cabbage, cut into pieces
- 80 g onion, cut into halves
- 10 sprigs fresh parsley, leaves only
- 50 g butter, cut into pieces
- ½ - ¾ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Making dumplings
- 1 tbsp sour cream, to brush
- 1 egg yolk, to brush
- plain flour, to dust
- caraway seeds, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 357.6 kJ / 85.5 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 90.1 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2小时 25 分钟
Artisan potato bread
2 godz. 5 min
Meat-free mushroom lasagne
1 Std. 30 Min
Italian sandwich Rolls
2 Std. 45 Min
Baked rice croquettes
1 Std. 30 Min
Vegetable Fritters
20 Min
Ciabatta olive sticks
2 godz. 5 min
Christy Tania's Vegan Hot Cross buns
1 Std. 20 Min
Warm bulgur salad with orange dressing
40 Min
Mushroom and sauerkraut pierogi
2 Std. 30 Min
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter, TM6)
1 Std.
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15min