Baked Cabbage Pierogis

Baked Cabbage Pierogis

4.5 15 ocen
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
25 pieces

Składniki

Dough
  • plain flour
    200 g
  • butter cold, cut into pieces
    100 g
  • sour cream
    50 g
  • egg
    1
  • salt
    ¼ tsp
  • sweet paprika (optional)
    ¼ - ½ tsp
Cabbage stuffing
  • Savoy cabbage cut into pieces
    250 - 280 g
  • water
    500 g
  • onion cut into halves
    80 g
  • butter cut into pieces
    50 g
  • fresh parsley leaves only
    10 sprigs
  • salt
    ½ - ¾ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
Making dumplings
  • egg yolk to brush
    1
  • sour cream to brush
    1 tbsp
  • plain flour to dust
  • caraway seeds to sprinkle

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 85.5 kcal / 357.6 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 5.8 g
Węglowodany 7.2 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 90.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...