Wersje kompatybilne
Baccalà con spinaci gratinato e crema di zucchine e carote
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g di pane raffermo a pezzi
lub 80 g di pane di farina di mais a pezzi - 65 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di cipolle a metà
- 2 spicchi di aglio
- 300 g di carote, pelate e a pezzi
- 400 g di spinaci in foglia surgelati, scongelati
- 500 g di baccalà ammollato e dissalato
- 550 g di zucchine a pezzi
- 1000 g di latte
- 100 g di farina tipo 00
- 30 g di burro
- 2 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 400 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2855 kJ / 683 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di fave con cicoria
50min
Baccalà gratinato
1sa
Clafoutis fiori di zucca e salmone
45 dk
Frittelle di cernia allo zenzero
35 Min
Incapriata di fave e zucchine
6 godz.
Champignon ripieni con gamberi su crema di curcuma
50min
Quiche ai funghi e salsiccia aromatizzata all'olio tartufato
1sa 30 dk
Calamaro al burro alla camomilla e chutney piccante di Antonia Klugmann
2h
Baccalà ricco della Vigilia (TM6)
1sa
Crêpes con finocchi e formaggio di capra
55 Min
Polpette di pesce spada alla pizzaiola
50min
Baccalà, patate e funghi
45 dk