Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g di acqua
- 3 cucchiaini di dado per brodo vegetale
- 10 g di zenzero, radice fresca, sbucciata e a pezzi
- 10 - 15 g di alga kombu a pezzi (2-3 cm)
- 15 g di funghi shiitake secchi
- 200 g di tofu a cubetti (2 cm)
- 2 cucchiai di salsa di soia
- ½ - 1 cucchiaio di Tabasco (opcjonalnie)
- ½ lime, il succo
- 150 g di cavolo nero a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di spaghettini cinesi, tipo noodles, di tipo soba
- 70 - 80 g di miso
- 50 g di cipollotti puliti e a pezzi (5 mm)
- ½ cucchiaino di peperoncino piccante in polvere
- ½ cucchiaino di semi di sesamo neri
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1619 kJ / 287 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate dolci e chili di fagioli neri
40 min
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25 min
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 min
Zuppa di miso con verdure
30 min
Lenticchie all'indiana
35 Min
Zuppetta asiatica con tofu (vegan)
1j 30 menit
Zuppa di noodles vegetariana alla vietnamita
1j 20 menit
Ramen (vegan)
1h 50min
Bhaji alle cipolle
35 Min
Zuppa di tofu e verdure
50 menit
Pollo tikka masala (per 2 persone)
6h 30 min
Chili (vegan)
40 min