Zuppa di miso con soba

Zuppa di miso con soba

3.8 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

  • 2000 g di acqua
  • 3 cucchiaini di dado per brodo vegetale
  • 10 g di zenzero, radice fresca sbucciata e a pezzi
  • 10 - 15 g di alga kombu a pezzi (2-3 cm)
  • 15 g di funghi shiitake secchi
  • 200 g di tofu a cubetti (2 cm)
  • 2 cucchiai di salsa di soia
  • ½ - 1 cucchiaio di Tabasco (opcjonalnie)
  • ½ lime il succo
  • 150 g di cavolo nero a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di spaghettini cinesi, tipo noodles di tipo soba
  • 70 - 80 g di miso
  • 50 g di cipollotti puliti e a pezzi (5 mm)
  • ½ cucchiaino di peperoncino piccante in polvere
  • ½ cucchiaino di semi di sesamo neri

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 12.7 g
Kalorie 1619 kJ / 287 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 30.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...