Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di zucchine a rondelle (2-3 mm)
- 20 g di pinoli sgusciati
- 40 g di olive taggiasche denocciolate
- 30 g di uvetta
- 1000 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale, preferibilmente integrale
- 200 g di semi di sorgo, sciacquati (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1318 kJ / 315 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1h 5min
Grano saraceno con funghi
25 min
Gomasio
15min
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
55 min
Veg-burger (vegan)
1 Std. 10 Min
Insalata di quinoa, zucchine e seitan in vasetto
45 min
Mousse di miglio (senza glutine)
1 Std. 10 Min
Sorgo con mandorle e peperoni (vegan)
50min
Polpette di tempeh alla curcuma (vegan)
35min
Minestra di zucca e miglio (vegan)
50min
Grano saraceno, pomodori secchi e tonno
25 min
Besciamella (vegan)
15min