Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Lammrückenfilets
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 TL Salz
- 200 g Couscous
- 150 g Erbsen, TK
- 30 g Mandelstifte
- 50 g Rosinen
- 375 g Geflügelbrühe, flüssig
- 7 EL Olivenöl
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Peperoni, rot
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 rote Paprika, fein gewürfelt
- 300 g Möhren, in dünnen Scheiben
- 4 Stängel Minze, Blätter abgezupft, in feine Streifen geschnitten
- 2 EL Butter
- 2 EL Ras el Hanout
- 2 - 3 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3467 kJ / 827 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lammragout mit Möhrencouscous
30min
Saltimbocca vom Kabeljau mit Fenchel-Kartoffelpüree
50min
Orientalische Hackbällchen
40min
Steinbutt-Curry-Schiffchen mit Basmatireis (Indien)
50min
Muscheln und Wolfsbarsch
1h
Gedämpfter Kabeljau
35min
Karibisches Lammragout mit Reiskugeln
9h 15min
Rotbarsch mit Roter Mojo
1h
Tagine mit Seeteufel
1h
Bolitos in Tomatensauce
1h
Lamm-Tajine mit Marillen und Honig
1h 50 min.
Lammrücken mit Kräutermarinade, Trüffelpolenta und Bohnen
1h