Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Lammrückenfilets
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 TL Salz
- 200 g Couscous
- 150 g Erbsen, TK
- 30 g Mandelstifte
- 50 g Rosinen
- 375 g Geflügelbrühe, flüssig
- 7 EL Olivenöl
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Peperoni, rot
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 rote Paprika, fein gewürfelt
- 300 g Möhren, in dünnen Scheiben
- 4 Stängel Minze, Blätter abgezupft, in feine Streifen geschnitten
- 2 EL Butter
- 2 EL Ras el Hanout
- 2 - 3 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3467 kJ / 827 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lammrücken mit Kräutermarinade, Trüffelpolenta und Bohnen
1 Std.
Tagine mit Seeteufel
1 Std.
Lammragout
1 Std.
Hähnchen arabisch mit Couscous
45 Min
Orientalische Hackbällchen
40min
Putenfilet mit Wasabipüree und Möhren
45 Min
Kalbsragout mit Erbsen
1 Std. 15 Min
Lammhüfte mit Erbsen-Minz-Püree
50 Min
Provenzialisches Lammragout
1h 40min
Bulgur mit Möhren und Hackfleisch
40min
Steinbutt-Curry-Schiffchen mit Basmatireis (Indien)
50 Min
Zander mit Spinat, Linguine und Beurre blanc
35 Min