Taboulé, poulet au curry

Taboulé, poulet au curry

4.6 92 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

Le taboulé
  • feuilles de menthe fraîche
    20
  • de persil frais équeutés
    15 brins
  • de concombre coupé en tronçons
    400 g
  • de tomates coupées en quartiers
    300 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    5 pincées
  • de graines de couscous
    150 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • d'eau
    100 g
  • de jus de citron
    50 g
Le poulet au curry
  • de carottes coupées en tronçons
    600 g
  • d'oignon coupé en deux
    100 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de curry en poudre
    1 c. à soupe
  • de vin blanc
    100 g
  • d'eau
    100 g
  • de lait de coco
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de filets de poulet détaillés en cubes
    400 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 511 kcal / 2139 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...