Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 50 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al cioccolato fondente
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao), a pezzi
- 250 g di latte
- 50 g di zucchero
- 25 g di farina tipo 00
- 1 uovo
Copertura al cioccolato bianco
- 100 g di cioccolato bianco, a pezzi
- 350 g di panna (min. 30% di grassi)
- riccioli di cioccolato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 875 kJ / 209 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Profiteroles al limone
1h 45min
Panna montata
10 Min
Cheesecake allo yogurt e fragole
5h 40min
Zuccotto ubriaco con glassa al cioccolato bianco
2h
Crema al pistacchio
20 Min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7h 30 min
Bon bon ripieni di gianduia
1 Std. 30 Min
Mousse al cioccolato per copertura
20 Min
Torta al cioccolato con profiteroles
21h
Cheesecake all'uva fragola
10h
Profiteroles
2h
Torta brownie con crema ai pistacchi e glassa al cioccolato
25 Std. 20 Min