Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 50 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 120 g di farina
- 3 uova
Crema al cioccolato fondente
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao), a pezzi
- 250 g di latte
- 50 g di zucchero
- 25 g di farina
- 1 uovo
Copertura al cioccolato bianco
- 100 g di cioccolato bianco, a pezzi
- 350 g di panna (min. 30% di grassi)
- riccioli di cioccolato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 875 kJ / 209 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ganache al cioccolato bianco
12h 20min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5min
Pasta biscotto
1h
Pasta sablé al cacao
1h 10min
Glassa al cioccolato
20 min
Panna montata
10 Min
Cream tart
4u.
Crema tartufo
12h 20min
Gelato biscotto bigusto
7 godz.
Bignè al cioccolato
3h
Millefoglie veloce
3h 50min