Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 120 g di farina tipo 00 + q.b.
- 4 uova (da 60 g)
- 3 tuorli
- 170 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 50 g di fecola di patate
Sciroppo
- 200 g di acqua
- 200 g di zucchero
- 80 g di liquore al cocco
Gelato all'ananas
- 85 g di zucchero
- 300 g di polpa di ananas, congelato a pezzi (vedere consiglio)
- 120 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 82.9 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Chiacchiere
1 Std. 35 Min
Crema pasticcera
15 min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Cornetto gigante
6 Std.
Torta Diplomatica
3 Std.
Torta semifreddo all’ananas (senza lattosio)
4u. 40min
Farfalle all'uovo
1h
Sorbetto al lime
26h 50min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2 Std.
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20min
Ciambelle di Carnevale
4h 5min