Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maxi cannoncino
- 230 g di pasta sfoglia, forma rettangolare
- 60 g di zucchero
Crema al caffè
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 500 g di mascarpone
- 60 g di caffè espresso freddo
Terminare la preparazione
- 4 biscotti savoiardi, tagliati a metà
- 40 g di caffè espresso freddo
-
codette colorate, a piacere
lub biscotti savoiardi sbriciolati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1523 kJ / 364 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di meringa e mousse al cioccolato
6 Std. 30 Min
Bon bon al cioccolato bianco
4 Std.
Torta di crêpes tiramisù
6 Std. 30 Min
Torta della nonna
1h 30 min
Piccola pasticceria natalizia
4 Std.
Torta crema e cioccolato
1h 35min
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2 Std.
Torta al cioccolato con profiteroles
21h
Trancetti bigusto
1 Std.
Torta bara al cioccolato
2h 20 min
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9 Std.
Torta Bicerin
30 min