Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 25 g di burro
- 100 g di acqua
Crema di ricotta
- 1 pezzo di scorza di limone, (senza la parte bianca)
- 1 pezzo di scorza di arancia, (senza la parte bianca)
- 30 g di zucchero
- 30 g di ricotta fresca, ben scolata
Crema al Rum
- 30 g di ricotta fresca, ben scolata
- 30 g di zucchero
- 15 g di Rum
- 5 g di uvetta
- 5 g di pinoli
Terminare la preparazione
- 3 cucchiai di gocce di cioccolato
- 2 pizzichi di peperoncino in polvere
- olio di semi di arachide q.b.
- zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 658 kJ / 157 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Amaretti sardi
45 Min
Castagnole (Cecamarini)
1 godz. 5 min
Bignè con frutti canditi
6h 30 min
Chiacchiere
1 godz. 35 min
Cacaruozze
3sa
Marinatura all'aceto di mele
15min
Cassatelle pasquali
2 Std. 50 Min
Mostaccioli siciliani
1j
Ravioli di ricotta
1 godz. 35 min
Lorighittas
2h 15 min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6h
Ciambelle di Carnevale
4j 5 menit