Ravioli dolci fritti

Ravioli dolci fritti

2.8 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
30 pezzi

Składniki

Impasto
  • 250 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
  • 25 g di burro
  • 100 g di acqua
Crema di ricotta
  • 1 pezzo di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 1 pezzo di scorza di arancia (senza la parte bianca)
  • 30 g zucchero
  • 30 g di ricotta fresca ben scolata
Crema al Rum
  • 30 g di ricotta fresca ben scolata
  • 30 g zucchero
  • 15 g di Rum
  • 5 g di uvetta
  • 5 g di pinoli
Terminare la preparazione
  • 3 cucchiai di gocce di cioccolato
  • 2 pizzichi di peperoncino in polvere
  • olio di semi di arachide q.b.
  • zucchero a velo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Białko 1.3 g
Kalorie 658 kJ / 157 kcal
Tłuszcz 12.8 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 9.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...