MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix

MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix

2.7 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
8 portions

Składniki

La crème de ma grand-mère : mato de monja
  • de sucre en poudre
    100 g
  • le zeste d'un citron jaune
  • de fécule de maïs
    50 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café
  • de boisson végétale à l'amande
    250 g
  • de lait
    250 g
  • d'huile essentielle de citron à ajuster en fonction des goûts
    2 - 3 gouttes
Le gâteau de ma grand-mère : pa de pessic
  • œufs
    8
  • de sucre en poudre
    250 g
  • de vanille en poudre
    1 pincée
  • le zeste d'un citron jaune
  • de farine de blé
    120 g
  • de fécule de maïs
    120 g
  • de beurre doux mou, et un peu pour le moule
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 460 kcal / 1937.4 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 77.6 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...