Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g curgete cortada longitudinalmente em fatias (0,5 cm de espessura aprox.)
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado
- 150 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 3 dentes de alho
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 150 g miolo de camarão
- 400 g água
- 800 g leite
- 80 g farinha
- Sal q.b p/ temperar
- Pimenta q.b. p/ temperar
- Noz-moscada q.b. p/ temperar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1756.2 kJ / 419.8 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 4808.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de legumes
50 Min
Bacalhau da consoada gratinado
1 Std. 15 Min
Lasanha de bacalhau
1 Std. 50 Min
Filetes de peixe com curgete e cogumelos
50 Min
Empadão de peixe
1 Std.
Raia com tomate-cereja
35 Min
Scones de batata-doce com truta fumada
55min
Empadão de bacalhau com camarão e espinafres
1 Std. 10 Min
Camarão crocante com puré de brócolos e tomate
45 Min
Rolo de bacalhau
2 Std.
Bacalhau em lascas com crosta de coco e puré de verdes
55min
Hambúrguer de bacalhau
20 Min