Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g alface cortada em pedaços
- 600 g água
- 200 g camarão c/ casca
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 20 g azeite
- 150 g curgete cortada em pedaços
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 700 g natas de soja, mais q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 636.3 kJ / 152.1 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 227.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de ervilhas
40 min
Sopa de alface
35 Min
Creme de cogumelos
30 min
Sopa de alho-francês e frutos do mar
1j
Creme de curgete
40 min
Creme de batata-doce e curgete
40 min
Creme de espinafres
40 min
Creme de curgete e abóbora
50 menit
Creme de agrião e curgete
35 Min
Creme de abóbora e hortelã
40 min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min
Sopa de cenoura e canónigos
35 Min