Wersje kompatybilne
Atum ao vapor com molho de tomate feijão-frade
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g salsa
- 700 g bifes de atum fresco
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 ½ limão, só o sumo
- 260 g feijão-frade cozido escorrido
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 30 g azeite
- 300 g tomate em pedaços
- 50 g vinho branco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1795 kJ / 429 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau com puré de grão e batata doce
35 Min
Bifes de atum de cebolada
1 godz. 5 min
Pescada com batatas ao vapor
40 min
Arroz com bacalhau, ovo e salsa
1j
Arroz com salmão a vapor
30 min
Dourada com manjericão
40 min
Solha com maçã e pimenta rosa
30 min
Solha com ervas e arroz jambalaya
45 Min
Salada de frango e camarão com couve
20 min
Arroz selvagem com couve e cebola caramelizadas
55 Min
Salmão à portuguesa
45 Min
Feijoada de atum fresco
40 min