Persian Carrot and Coconut Cake
TM6 TM5

Persian Carrot and Coconut Cake

4.6 (61 ocen)

Składniki

Cake

  • 150 g unsalted butter, soft, cut in pieces, plus extra for greasing
  • 100 g pistachio nuts, unsalted, shelled
  • 220 g carrots, cut in pieces
  • 200 g sugar
  • 4 medium eggs
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 200 g almond flour
  • 100 g desiccated coconut

Rose cream

  • 300 g double cream
  • 30 g sugar
  • 2 - 3 Tbsp rose water, to taste

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
2081 kJ / 497 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
40 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy