Persian Carrot and Coconut Cake

Persian Carrot and Coconut Cake

4.7 79 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 slices

Składniki

Cake
  • pistachio nuts, unsalted, shelled
    100 g
  • carrots cut in pieces
    220 g
  • unsalted butter soft, plus extra for greasing
    150 g
  • medium eggs
    4
  • sugar
    200 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • desiccated coconut
    100 g
  • almond flour
    200 g
Rose cream
  • double cream
    300 g
  • sugar
    30 g
  • rose water to taste
    2 - 3 Tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Białko 9 g
Kalorie 2081 kJ / 497 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...