![Sonja's Bread Sonja's Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/824516DB-705B-43DB-AE7B-26356A66D1BD/Derivates/CB879740-E7A8-4F72-9B3C-8400B45643A0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g olive oil, plus extra for greasing
- 60 g blanched almonds
- 350 g rye flour
- 150 g strong wholemeal bread flour
- 30 g cider vinegar
- 2 tsp fine sea salt
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 450 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 541 kJ / 129 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Walnut Bread
2h 45min
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3h 40min
Turmeric and Onion Bread
2h 45min
Rye Flatbreads
2h 10 min
Rye and Walnut Bread
1h 25 min
German Bread
4 godz. 15 min
Scandinavian Rye Bread
27h
Crusty Spelt Bread
2 godz. 20 min
Spelt Bread
1 Std. 45 Min
Rye Bread Rolls
4h
Yoghurt Bread
2 godz.