
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g olive oil plus extra for greasing
- 60 g blanched almonds
- 350 g rye flour
- 150 g strong wholemeal bread flour
- 30 g cider vinegar
- 2 tsp fine sea salt
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast crumbled - 450 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 129 kcal / 541 kJ
- Białko
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Węglowodany
- 20.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yoghurt Bread
2 godz.
Spelt Bread
1 godz. 45 min
Walnut Bread
2 godz. 45 min
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Rye Bread Rolls
4 godz.
German Bread
4 godz. 15 min
Spelt and Buckwheat Bread
1 godz. 55 min
Rye and Walnut Bread
1 godz. 25 min
Multiseed Bread
2 godz.
Olive Bread Rolls
2 godz.
Classic Wholemeal
2 godz. 40 min
Seedy Wholemeal Bread
1 godz. 35 min