Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 300 g plain flour
- 150 g unsalted butter, chilled, diced
- ½ tsp fine sea salt
- 2 tsp dried thyme
- 1 egg yolk, from medium egg
- 50 g water, ice cold
Filling
- 75 g spring onions, sliced (2 cm)
- 200 g Cheddar cheese, cut in pieces (2 cm)
- 230 g tinned tuna, in water, drained
- 250 g crème fraîche
- 250 g milk
- 4 large eggs
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2484 kJ / 594 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
Alternatywne przepisy
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 min
Napoli Potato Cake
1 godz. 30 min
Tarte Bourguignonne
1 godz. 30 min
Salmon and Asparagus Rice Salad
40 min
Salmon and Potato Bake with Dill
1h 15min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1 godz. 20 min
Greek Cheese Filo Pie (Tiropita)
1 godz. 10 min
Salmon and Courgette en Croute
1h
Leek and Lancashire Cheese Quiche
2h 15min
Creamed Cod
45 min
Mozzarella and Tomato Pancake Stack
1 godz. 45 min
Soufflé with Macaroni and Manchego Cheese
55 min