Quinoa-Giersch-Gratin

Quinoa-Giersch-Gratin

4.7 64 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Quinoa
    200 g
  • frische Wildkräuter Giersch (siehe Tipp und Variante)
    100 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Suppengemüse (z. B. Karotte, gelbe Rübe, Sellerie, Petersilienwurzel), in Stücken
    120 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Weißwein trocken (siehe Variante)
    100 g
  • Wasser
    300 g
  • Butter in Stückchen, etwas mehr zum Einfetten
    2 - 3 EL
  • Sauerrahm
    250 g
  • Eier
    4
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    2 Prisen
  • Feta
    250 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 608 kcal / 2550 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...