Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roti (indisches Fladenbrot)
- 500 g Weizen-Vollkornmehl, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Salz
- 2 TL Olivenöl
- 250 g Wasser
Mangold Fenchel Füllung
- 80 g rote Zwiebeln, halbiert
-
2
EL Ghee, (siehe Tipp)
lub 2 EL Butter - 260 g frischer Mangold in Steifen (ca. 3 cm)
- 260 g Fenchelknolle in Stücken (ca. 3 cm)
- 1 TL Salz
- ½ TL Chilipulver
- 1 TL Garam Masala
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 477 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 17.3 g
- Sód
- 801 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kürbisrisotto
45min
Saftige Rote-Rüben-Laibchen aus dem Ofen
1h 5 min
Dal Makhani
1h 15 min
Kürbisbuchteln mit Kimchi
2h 10 min
Melanzani-Rotwein-Relish
1h 30 min
Melanzani-Kichererbsen-Röllchen
1 Std.
Linsenbolognese "Orient" mit Kräutermandeln
40 Min
Grüne Knödel mit Kürbis-Pastinaken-Mus
1 Std.
Maroni Laibchen mit Rote-Rüben-Creme
50 Min
Bunte Quinoa Bowl mit rotem Karfiolreis
45min
Hirseknödel mit Spinat auf Tomatenragout (glutenfrei)
1h 20 min
Rote Rüben-Gulasch mit Dill-Erdäpfel
1h 30 min