Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roti (indisches Fladenbrot)
- 500 g Weizen-Vollkornmehl, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Salz
- 2 TL Olivenöl
- 250 g Wasser
Mangold Fenchel Füllung
- 80 g rote Zwiebeln, halbiert
-
2
EL Ghee, (siehe Tipp)
lub 2 EL Butter - 260 g frischer Mangold in Steifen (ca. 3 cm)
- 260 g Fenchelknolle in Stücken (ca. 3 cm)
- 1 TL Salz
- ½ TL Chilipulver
- 1 TL Garam Masala
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2000 kJ / 477 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 17.3 g
- Sód
- 801 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orientalische Falafel Bowl
1h 50 min
Karibisches Karfiol-Curry mit Süßkartoffeln
40min
Zuccini-Minz-Suppe und Tomaten-Kokos-Suppe mit Linsenknödeln (XXL)
1h 20 min
Brokkoli-Spinat-Köfte-Curry
1h 10min
Ofenmelanzani mit Chermoula, Zitronenbulgur und Minzjoghurt
1h 20 min
Dal Makhani
1h 15 min
Grüne Knödel mit Kürbis-Pastinaken-Mus
1h
Brownie-Bohnen-Tarte (glutenfrei)
13h 45min
Korma Paste
1h 15 min
Tacos mit fruchtiger Linsenfülle
1h 40min
Korma-Gemüse-Curry
25 min
Belugalinsen-Lasagne
3 godz. 35 min