Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
香蒜鱈魚
- 300 克 鱈魚排 (約1片)
- ¼ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 米酒
- 20 克 蒜頭
- 5 克 新鮮紅辣椒 ,切段 (opcjonalnie)
- 10 克 油
- ¼ 茶匙 白胡椒粉 (opcjonalnie)
- 10 克 蔥 ,切段(約1公分)
百菇時蔬豆腐
- 300 克 雞蛋豆腐 (約1塊),短邊橫切一刀、切塊狀(寬約0.5公分)
- 30 克 鴻喜菇 ,去根部,切段
- 30 克 雪白菇 ,去根部,切段
- 1 茶匙 香油
- 1 大匙 日式醬油
蔭瓜香菇雞湯
- 20 克 油
- 20 克 薑 ,切片
- 500 克 去骨雞腿排 ,切塊(約5公分)
- 10 克 乾香菇 ,泡發、切塊
- 50 克 米酒
- 80 克 蔭瓜 (另備汁液30克)
- 950 克 水
-
¼
茶匙 醬油 ,依個人口味調整
(opcjonalnie)
lub ¼ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 4637 kJ / 1108 kcal
- Białko
- 80 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 74 g
- Błonnik
- 4 g