![Lemon Chicken with Couscous and Artichokes Lemon Chicken with Couscous and Artichokes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1B6F7DB8-13DE-497A-A6C1-C05797FB1686/Derivates/0aaadddf-33cc-41e8-81c1-3c851d30104a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz lemon juice
- 6 oz extra virgin olive oil
- 1 ¾ tsp salt, divided
- ½ tsp ground black pepper, divided
- 18 oz chicken tenders
- 1 tsp dried oregano
- 8 oz couscous
- 35 oz water
- 16 oz cherry tomatoes, halved
- 16 oz cucumber, sliced (¼ in.), to serve
- 14 oz marinated artichoke hearts, canned, drained, quartered
- 10 oz pitted Kalamata olives, drained
- 5 oz feta cheese, crumbled, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3515 kJ / 840 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 2251 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mushroom Fettuccini
40 Min
Salad with Prosciutto, Arugula and Mozzarella
40 Min
Fennel, Celery and Green Apple Salad (TM6)
15min
Cod with Crispy Bacon and Parsley Potatoes
40 Min
Sea Bass with Miso Butter, Mashed Potatoes and Beans
50 Min
Shrimp Pasta Salad with Cilantro Pesto
35min
Salmon and Lemon Rice Salad
40 Min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 Min
Pasta Primavera
50 Min
Baked Salmon Cakes with Corn Salsa
45 Min
Southwest Quinoa
40 Min
Shrimp Orzo with Peas
30 Min