Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz lemon juice
- 6 oz extra virgin olive oil
- 1 ¾ tsp salt, divided
- ½ tsp ground black pepper, divided
- 18 oz chicken tenders
- 1 tsp dried oregano
- 8 oz couscous
- 35 oz water
- 16 oz cherry tomatoes, halved
- 16 oz cucumber, sliced (¼ in.), to serve
- 14 oz marinated artichoke hearts, canned, drained, quartered
- 10 oz pitted Kalamata olives, drained
- 5 oz feta cheese, crumbled, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3515 kJ / 840 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 2251 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Cacciatore with Orzo
1 Std. 5 Min
Spaghetti Carbonara
40min
Moroccan Chicken Bowl
45min
Smoked Salmon and Zucchini Pasta
35min
Red Mole Chicken Enchiladas
1h
Chicken and Spinach Salad with Bulgur Wheat
40min
Huevos Rancheros
45min
Meat and Rice Casserole
1h 15 min
Lamb Meatballs with Couscous and Mint Yogurt
45min
Farro Risotto with Rosemary Chicken
1h
Cobb Salad
1h
Salmon and Lemon Rice Salad
40min