Urządzenia i Akcesoria
Spiced lamb flatbread
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 pieces
Składniki
Flatbread
-
olive oil plus extra for greasing20 g
-
water150 g
-
sugar1 tsp
-
dried yeast2 tsp
-
bread flour plus extra for dusting300 g
-
salt½ tsp
Meat topping
-
garlic cloves3
-
onions cut into quarters250 g
-
ripe tomatoes cut into quarters500 g
-
salt plus extra for sprinkling1 tsp
-
fresh parsley leaves only5 sprigs
-
fresh mint leaves only5 sprigs
-
ground cumin1 tsp
-
ground cayenne pepper adjust to taste½ tsp
-
ground cinnamon1 tsp
-
ground paprika1 tsp
-
ground allspice1 tsp
-
dried chilli flakes adjust to taste½ tsp
-
pomegranate molasses2 tbsp
-
lamb mince500 g
Assembly and baking
-
pine nuts30 g
-
lemons cut into quarters2
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
26.6 g
Kalorie
1853 kJ /
443 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
52.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Semolina cake (namoura)
1 godz. 50 min
Date and pistachio truffles (bethith)
30 min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 godz.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2 godz. 45 min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 min
Za'atar bread rolls
2 godz.
Spinach turnovers (fatayer)
1 godz. 25 min
Cheese sambousek
1 godz. 45 min
Lentil puree (moujadarra)
1 godz. 25 min
Chicken moghrabieh
1 godz. 25 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 godz. 30 min