Spinach turnovers (fatayer)

Spinach turnovers (fatayer)

4.0 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
32 pieces

Składniki

Dough
  • water
    150 g
  • olive oil
    90 g
  • salt
    ½ tsp
  • flour
    350 g
Filling
  • fresh spinach leaves washed and dried
    400 g
  • onions cut into quarters
    350 g
  • salt
    2 tsp
  • sumac
    1 tsp
  • lemon juice, freshly squeezed
    100 g
Assembly and Baking
  • flour for dusting

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 73 kcal / 305 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 3.1 g
Węglowodany 9.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...