Spinach turnovers (fatayer)
TM6 TM5

Spinach turnovers (fatayer)

4.0 ( 19 ocen )

Składniki

Dough

  • 150 g water
  • 90 g olive oil
  • ½ tsp salt
  • 350 g flour

Filling

  • 400 g fresh spinach leaves washed and dried
  • 350 g onions cut into quarters
  • 2 tsp salt
  • 1 tsp sumac
  • 100 g lemon juice, freshly squeezed

Assembly and Baking

  • flour for dusting

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
73 kcal / 305 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
3.1 g
Węglowodany
9.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy