Wersje kompatybilne
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 120 g water
- 110 g butter, cut in pieces
- 250 g flour
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch salt
Filling
- 30 g unsalted pistachio nuts
- 10 g butter
- 300 g pitted dates
- 1 tsp ground cardamom
Assembling and baking
- 1 egg
-
1
tbsp water
lub 1 tbsp milk - 20 g sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 251 kJ / 60 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 7.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Orange coloured eggs
Keine Bewertungen
Kashta cream
10 min
'Qamar el-din' juice
5 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 Std.
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Arabian ice cream
10h 25min
Spiced rice pudding (meghli)
50 min.
Za'atar bread rolls
2 godz.
Gazelle horns
1hod.
Pain aux Cereales
12h 15min