Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)

Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)

4.4 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Meat dumplings (preparation)
  • plain flour
    150 g
  • full cream milk
    75 g
  • vegetable oil
    25 g
  • salt
    4 pinches
  • brown onion
    50 g
  • beef mince
    100 g
  • Baharat spice mix to taste (see Tips)
    2 - 3 pinches
  • ground cinnamon
    2 pinches
  • nutmeg
    2 pinches
  • ground white pepper
    2 pinches
  • pine nuts (opcjonalnie)
    1 tbsp
Yoghurt sauce
  • fresh mint leaves only
    20 sprigs
  • garlic cloves
    3
  • olive oil
    20 g
  • natural yoghurt
    1500 g
  • cornflour
    1 tbsp
  • salt
    1 pinch
Meat dumplings (assembly)
  • plain flour for dusting

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 408.4 kcal / 1715.4 kJ
Białko 20.8 g
Tłuszcz 20.8 g
Węglowodany 31.4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 232.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...