Spiced rice pudding (meghli)

Spiced rice pudding (meghli)

4.8 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

  • Egyptian rice
    200 g
    200 g short-grain rice
  • ground cinnamon
    1 tbsp
  • ground caraway
    2 tbsp
  • water or meghli water (see tip)
    1300 g
  • sugar
    400 g
  • desiccated coconut (opcjonalnie) to garnish
    1 tbsp
  • mixed nuts (opcjonalnie) to garnish
  • blanched almond (opcjonalnie) to garnish
  • unsalted pistachio nuts (opcjonalnie) chopped, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4.3 g
Kalorie 1632 kJ / 390 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 74.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...