Urządzenia i Akcesoria
Lamb sfiha
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
28 portions
Składniki
-
water200 g
-
extra virgin olive oil1 tsp
-
dried instant yeast1 tsp
-
baker's flour plus extra for dusting310 g
-
salt1 ¼ tsp
-
pumpkin cut into pieces (approx. 2 cm)100 g
-
red onion80 g
-
garlic clove1
-
Aleppo pepper (see Tips)2 tsp
-
vine-ripened tomato cut into quarters1
-
ground black pepper¼ tsp
-
lamb mince400 g
-
fresh mint leaves
-
lemon cut into cheeks, to serve1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
109.3 mg
Białko
4.6 g
Kalorie
295 kJ /
70.3 kcal
Tłuszcz
1.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
8.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Toum
15 min
Cooking split green peas
45 min
Lentil purée (Moujadarra)
1 godz. 20 min
Fatayer with cheese and mint
2 godz. 15 min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3 godz.
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Steamed coconut custards
45 min
Quark
3 godz.
Chocolate custard mille feuille
8 godz. 15 min
Fatayer (spinach turnovers)
1 godz. 35 min
Khachapuri
1 godz. 30 min
Sticky buns with brown sugar glaze
2 godz. 30 min