Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)

Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)

3.6 12 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
40 pieces

Składniki

Kashta cream
  • milk
    1000 g
  • white bread crust removed, cut into pieces
    150 g
  • cornflour (starch)
    100 g
  • blossom water
    1 tbsp
  • rose water
    2 tbsp
Pancakes
  • water
    600 g
  • dried yeast
    15 g
  • sugar
    3 tsp
  • flour
    330 g
  • salt
    1 tsp
  • baking soda
    3 tsp
  • lemon juice, freshly squeezed
    3 tsp
  • sunflower oil
    10 g
Syrup
  • sugar
    300 g
  • water
    100 g
  • lemon juice, freshly squeezed
    1 tsp
  • orange blossom water
    2 tsp
Assembly
  • unsalted pistachio nuts chopped
    110 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 119 kcal / 498 kJ
Białko 2.6 g
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 20.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...