Wersje kompatybilne
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed cod fish
- 1 cod fillets (approx. 200 g)
- 10 g fresh ginger, cut in thin slices
- 2 sprigs spring onions, cut in 4 cm pieces
- 1 tsp toasted sesame oil
- 1 tsp light soy sauce
- 1 tbsp glutinous rice wine (opcjonalnie)
Rice and kai lan
- 1070 g water
- 300 g white Jasmine rice, rinsed
- 30 g multigrain rice, rinsed
- 200 g baby kai lan, rinsed
- 2 tbsp light soy sauce
- 1 tsp toasted sesame oil
- ½ tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)
- ½ tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 3 tbsp hot water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4140 kJ / 989 kcal
- Białko
- 73 g
- Węglowodany
- 137 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1042 mg
Alternatywne przepisy
Hand Ripped Cabbage
20 min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1 godz. 20 min
Tomato-egg soup
20 min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 Min
Stir fried broccoli with carrot
15 Min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35 min
Steamed Pepper Chicken
1 godz. 45 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Macaroni ABC Soup
55 min
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15 Min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
Cantonese Steamed Fish
40 min