Wersje kompatybilne
Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed cod fish
- 1 cod fillets (approx. 200 g)
- 10 g fresh ginger, cut in thin slices
- 2 sprigs spring onions, cut in 4 cm pieces
- 1 tsp toasted sesame oil
- 1 tsp light soy sauce
- 1 tbsp glutinous rice wine (opcjonalnie)
Rice and kai lan
- 1070 g water
- 300 g white Jasmine rice, rinsed
- 30 g multigrain rice, rinsed
- 200 g baby kai lan, rinsed
- 2 tbsp light soy sauce
- 1 tsp toasted sesame oil
- ½ tsp Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)
- ½ tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 3 tbsp hot water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4140 kJ / 989 kcal
- Białko
- 73 g
- Węglowodany
- 137 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1042 mg
Alternatywne przepisy
Dried Chilli Chicken with Potato
30 min
Stir fried broccoli with carrot
15 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 min
Braised Rice Wine Fish
20 min
Cordyceps Flower Chicken Soup
2h 5min
Stir Fried Broccoli with Carrot
15 Min
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10 Std. 25 Min
Three-in-One Meal (Rice, Steamed Egg and Dang Gui Chicken)
1h 30min
Tomato-egg soup
20 min
Macaroni ABC Soup
55 min
Hand Ripped Cabbage
20 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min