Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)

Three Course Meal (Multigrain Rice, Cod And Kai Lan)

4.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

Steamed cod fish
  • cod fillets (approx. 200 g)
    1
  • fresh ginger cut in thin slices
    10 g
  • spring onions cut in 4 cm pieces
    2 sprigs
  • toasted sesame oil
    1 tsp
  • light soy sauce
    1 tsp
  • glutinous rice wine (opcjonalnie)
    1 tbsp
Rice and kai lan
  • water
    1070 g
  • white Jasmine rice rinsed
    300 g
  • multigrain rice rinsed
    30 g
  • baby kai lan rinsed
    200 g
  • light soy sauce
    2 tbsp
  • toasted sesame oil
    1 tsp
  • Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao) (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • chicken stock powder homemade or store-bought
    ½ tsp
  • hot water
    3 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 989 kcal / 4140 kJ
Białko 73 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 137 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1042 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...