Urządzenia i Akcesoria
Stir fried prawns with dragon well tea (Longjing tea prawns)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 portion
Składniki
-
raw prawns, peeled and cleaned500 g
-
sugar1 tsp
-
rice wine (Shaoxing Hua Tiao)2 tsp
-
vegetable oil20 g
-
dried longjing tea leaves1 tsp
-
hot water50 g
-
salt½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
24 g
Kalorie
724 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Our Favourites
28 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Hu Pio Sup (Prawn Ball Fish Maw Soup)
1 Std. 10 Min
Steamed Chicken With Herbal Liqueur
2 Std.
Long Bean Rice
1 Std. 10 Min
Braised pork belly
55 Min
Pork Belly In Shrimp Paste
55 Min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1 Std. 50 Min
Rice Wine Chicken
30 Min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 Min
Salted Chicken
5 Std. 10 Min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2 Std. 25 Min
Dried Shrimp Sambal
55 Min
Teochew Seafood Porridge
45 Min