
Urządzenia i Akcesoria
Stir fried prawns with dragon well tea (Longjing tea prawns)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 portion
Składniki
-
raw prawns, peeled and cleaned500 g
-
sugar1 tsp
-
rice wine (Shaoxing Hua Tiao)2 tsp
-
vegetable oil20 g
-
dried longjing tea leaves1 tsp
-
hot water50 g
-
salt½ tsp
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
173 kcal /
724 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
0 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Our Favourites
28 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 godz. 15 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Chicken noodle soup
1 godz. 35 min
Summer seafood soup
45 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 godz. 15 min
Braised Chicken Feet and Abalone
50 min
Hu Pio Sup (Prawn Ball Fish Maw Soup)
1 godz. 10 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
White Radish Pork Rib Soup
3 godz.
Mapo tofu
15 min
Braised pork belly
55 min