Urządzenia i Akcesoria
Stir fried prawns with dragon well tea (Longjing tea prawns)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
4 portion
Składniki
-
raw prawns, peeled and cleaned500 g
-
sugar1 tsp
-
rice wine (Shaoxing Hua Tiao)2 tsp
-
vegetable oil20 g
-
dried longjing tea leaves1 tsp
-
hot water50 g
-
salt½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
24 g
Kalorie
724 kJ /
173 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Our Favourites
28 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Roasted Pork Belly with Leek Stir-Fry
45 min
Lap Mei Fun (Chinese Waxed Meat Rice)
1 godz.
Korean Ginseng Chicken
1 godz. 10 min
Salted Vegetables Duck Soup
2 godz. 5 min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1 godz. 15 min
Moonlight Over the Lotus Pond (Stir Fried Vegetable Mix with Prawns)
30 min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 min
Bitter Gourd Salted Vege Soup
1 godz. 15 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min