Urządzenia i Akcesoria
Hot and sour soup
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 portion
Składniki
-
water500 g
-
silken tofu shredded75 g
-
fresh bamboo shoots shredded10 g
-
dried shiitake mushrooms soaked to soften, shredded10 g
-
pork tenderloin cut in thin strips30 g
-
carrots shredded10 g
-
dark soy sauce½ tsp
-
salt½ tsp
-
potato starch1 tbsp
-
water1 tbsp
-
egg lightly beaten1
-
black rice vinegar2 tbsp
-
ground white pepper½ tsp
-
sesame oil1 tsp
-
spring onions chopped2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7 g
Kalorie
410 kJ /
98 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Our Favourites
28 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
Steamed Fish With Pickled Chilli And Black Beans
35 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Mapo tofu
15 min
Hot and sour soup
55 min
Dried Shrimp Sambal
55 min
Homemade Soy Milk
35 min
Rice Wine Chicken
30 min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Oil-free Honey Chicken Wings
45 min
Curry chicken
1 godz.