Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 75 g silken tofu, shredded
- 10 g fresh bamboo shoots, shredded
- 10 g dried shiitake mushrooms, soaked to soften, shredded
- 30 g pork tenderloin, cut in thin strips
- 10 g carrots, shredded
- ½ tsp dark soy sauce
- ½ tsp salt
- 1 tbsp potato starch
- 1 tbsp water
- 1 egg, lightly beaten
- 2 tbsp black rice vinegar
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp sesame oil
- 2 spring onions, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 410 kJ / 98 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Summer seafood soup
45 min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5 min
Spicy Bean Curds
1h 15 min
Stir-fried vegetables
10min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10 min
Teochew Seafood Porridge
45 min
Nasi Lemak
45 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Curry chicken
1h
Sambal Petai Prawns
20min