Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cooking oil
- 4 garlic cloves
- 250 g pork belly, skinless, cut in slices
- 12 g fermented soybean paste
- 6 fresh green chillies, deseeded, cut in slices
- 1 tsp sugar
- 1 tsp light soy sauce
- 2 dried chillies, soaked to soften, cut in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2424 kJ / 579 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 130 mg
Alternatywne przepisy
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30 Min
Dried Chilli Chicken with Potato
30 Min
Mapo tofu
15min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Pork Belly In Shrimp Paste
55min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 Min
Ginger sesame oil chicken
25min
Sweet and sour pork ribs
40min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Braised pork belly
55min
Taiwanese three cup chicken
20 Min